0

О т сутринта тече заграждане на Паметника на Съветската армия с високи и плътни огради, съобщи БТА.

В района на монумента, който се намира в Княжевската градина, има засилено полицейско присъствие, униформени служители на реда са оградили паметника от всичките му страни.

БТА

Паметникът вече е ограден откъм бул. "Цар Освободител" и бул. Евлоги и Христо Георгиеви". Продължава ограждането му откъм ул. "Гурко" и бул. "Васил Левски".

По-рано днес лидерът на партия "Възраждане" призова в социалните мрежи симпатизантите си да отидат на паметника и да се противопоставят на ограждането му.

БТА

НАПРЕЖЕНИЕ СЛЕД ФУТБОЛНИЯ МАЧ: Има един задържан след вандализъм (ВИДЕО)

"Очевидно след като опитът снощи да има сблъсъци на паметника се провали в зародиш, сега дойде ред и на поръчителите на провокацията да се намесят. Нека който може да отиде там и да бъде заедно с хората от Възраждане, които дежурят там от седмици вече! ", написа той във Facebook.

От "ЛЕВИЦАТА!" също се заканиха да се противопоставят на заграждането и демонтажа на паметника в съобщение до медиите, изпратено от "Изправи се България", част от лявото обединение.

БТА

"Полицията потвърди, че тази сутрин се готвят да изпълнят заповедта на правителството на сглобката за заграждане на паметника и премахване на палатковия лагер", коментира Мая Манолова.

БТА