0

В ъзприели сме принципа, по който работи Брюксел, докато всичко не е договорено, да не се правят изказвания, които впоследствие да се анализират, опровергават и т.н., заяви в Котел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  

„Ротацията е технологичен процес, това е дреболия, технически е въпросът, не знам какво е толкова вълнуващо, ротацията ще я има”, добави Борисов, цитиран от БГНЕС. „Преди 9 месеца хората, които подкрепяха ПП и ДБ не искаха да повярват, че не са първи. Сега вече всичко е друго, ненужно и смешно е упражнението Мария да приеме мандата и след няколко дни да го върне”, каза той.

„Сега като е с мандата на ПП и ДБ какво прави по-различни нещата, това са излишни коментари. Мария Габриел ще отиде с одобрен от парламентарните групи кабинет, след това веднага ще започне избирането по същество на този кабинет. Връщането на мандатите е във вариантите примерно, сега се счупва сглобката, ако конституцията дава възможност отново да се завърти рулетката и отиваме на избори. Ние в момента сме на ротация” подчерта отново Борисов.

По думите му вътрешния министър е свършил огромна работа по приемането ни в Шенген. „Те с Габриел, Денков, Кирил Петков, ДПС с либералите в Европа, и хората на място свършиха огромна работа”, каза лидерът на ГЕРБ.

Вече сме пълноправен член на Шенген, само от нас зависи за месец да се стегнем, което виждам го правим, отбеляза още той.