0

Е кскпремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отново ще бъде водач на листи. Това потвърди Десислава Атанасова от ГЕРБ пред БНТ.

На предходните избори Борисов водеше партията в 25-МИР в София и в Пловдив, но след това се отказа от депутатското място. 

"Това, че ГЕРБ се регистрира първи за предстоящите избори в ЦИК не влияе на предстоящия жребий за номер на партия, но се надявам да има връзка с бъдещия победител, въпреки че изцяло зависи от вота на хората, каза Атанасова. Имаме опит и в управление, и в опозиция. И това е изключително ценно, защото нашите политически опоненти тепърва се учат", коментира Атанасова.

Тя коментира и изказване на бившия премиер Кирил Петков, че за 7 месеца са се научили да управляват: "Това обучение или възприемането на България като опитно поле и българите като опитни зайчета струва прекалено скъпо. По неекспертни разчети - около 10 милиарда, защото толкова плащаме повече цена на газа, толкова повече плащаме за увеличените пари на горивата, електроенергията, а и не сме получили никакви средства по Плана за възстановяване и устойчивост"."

Атанасова беше категорична, че не са в политическа изолация от останалите политически играчи, а са част от политическия живот, без значение на кое място ги е поставил суверенът.

"Ние можем да работим много качествено в управление, но сме и много качествена опозиция - знаеща, можеща, експертна, такава, която за първи път направи успешен вот на недоверие", подчерта тя.