0

"Ние сме готови с листите. Имаме млади, можещи, знаещи и красиви хора.". Това каза във връзка с кандидат-депутатите на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. "Трябва да ви кажа, че съм готов в парламента журналистите да направят конкурс за красота за мъже, жени, девойки и старци и ще ги пребием във всяка една възрастова група. Ако Рашков и Ананиев влязат, тази възрастова група ще е сложна", пошегува се той. 

Според Борисов трябва нацията да помъдрее и да намери път за стабилно управление. "Ще влезем в каскада от избори в най-тежкото време. Разсъждавам обратно на Кирил и Асен. Да оставим избирателите да кажат кой е по-хубав, кой е повече за пенсиониране, дали е певец от миналото и може ли сега да събере 100 хиляди на концерт, аз мисля, че може", каза той.

Борисов буквално засипа с критики доскорошните управляващи.

"Виктор Николаев, моите уважения, пита един от нашите хора: "Ама пак ли предлагате от същото". Не, от същото, за жалост вече няма. Слаб туризъм, високи цени. Дайте ми една сфера. Обръщам се към "Да, България"! Да добавим и за F-16. Ние платихме 100% и искам да включим в декларацията диверсификация и на ядреното гориво. Какво ви спира за другите? Защо само "Газпром"? Да не ви мъчи нещо там? Искам да прибавим самолетите, еврозоната. Хайде, да направим един такъв документ. С Гърция охладняхме, защото през тези 2 години ни изтеглиха всичко. Мицотакис говори за газов хъб в Гърция, а ние сме прости клиенти, които всеки товари, както намери за добре. Нямаме слотове, нямаме договори. Какво им пречеше да си тече договора, докато преговаряме. През това време ще си отидем при Ердоган, запазили сме си слотове, след това в Александрополос запазваме 1,5 млрд. капацитет, защото си е наш и имаме предимство. Как сме го правили 12 години, бе? Те дойдоха и за година и половина съсипаха всичко. Кое потръгна от всичкото? Дайте едно потръгнало. Инфлацията потръгна и удари тавана", допълни Борисов. И каза още: "Днес ДБ се обяви категорично срещу възстановяване на преговорите с "Газпром". Ура, другари, браво. От "Газпром" и "Лукойл" българите губят по 20 милиона на ден да приемем проектозакон и като приемем в парламента да го гласуваме за 100% диверсификация от "Газпром". Асен Василев заяви на 2 юни, че България никога няма да преговаря с "Газпром" и ние се зарадвахме. Август месец казва: "Ако "Газпром" могат да дадат евтин газ, защо не". Цената на газа, която ние оставихме през май 2021 година е 37,71 лв. Тя е на базата на дългосрочни договори, приети от ЕК. Слушате ли внимателно? През август 2020 беше 18,67 лв. През август 2022 година е 200,16 лв. и не ми говорете, че това е и навън, защото ще ви отговоря и на този въпрос.

Това, уважаеми Христо Иванов и Атанас Атанасов, ни доведе Промяната. Хаос и разруха

От ГЕРБ призоваха правоохрантелните органи да разследват бившите управляващи по текстове от Наказателния кодекс заради "умисъла, с който държавата беше въведена в този капан". Поводът е изнесеното от кризисния енергиен щаб, че договорката за американския втечнен газ е била още от май месец, но не е бил подписан договор и се е чакало да дойде август, за да решава въпроса служебното правтелство.

"Кирил Петков каза, че не са искали да подпишат договорите, за да дадат шанс на следващия кабинет да направи оценка. Чакайте, бе, нали служебния кабинет не трябваше да прави нищо, освен честни избори и им оставяте най-важното за държавата да го правят те. И ще ви кажа защо са го оставили. Той още повече си признава умисъла, което са няколко състава на престъпление в държава, в която Бойко Рашков не е министър на вътрешните работи. Той казва: "7-те танкера бяха 30 долара по-евтини от тези европейските цени. Петков каза: "Не искахме да ги подпишем, струваха с 30 долара по-малко". Това се измерва със стотици милиони към днешна дата. Тогава искам да попитам ДБ защо категорично против договори с "Газпром". Ние казваме и "Лукойл". Какво стана с "Лукойл"? Защо руският петрол, който по същия начин ощетява държавата, е добър за "Да, България. Има действащ договор на най-добрата цена, влизаш и го разрушаваш, както направиха ПП-тата. В същото време толерираш руския петрол. Продължавам нататък - цената, която е по нашия договор е ниска, а през посредниците на Кирил и Асен е висока. Така "Газпром" печели два пъти. Веднъж от цената, която си е и второ, убеден съм, че посредниците разпределят остатъка от 40-50 лв. Вие разбирате ли за какви пари става въпрос? "Газпром" дава на посредника, а той дава на България. Как разпределя посредника, сигурно ще разберем след 1-2 години и пак ще има "Магнитски", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че вторият умисъл на ПП е това, че не са организирали слотове. 

"Знаете, че втечнения газ не могат да си го донесат в джоба. Благодарение на нас са резервирани половин милиард газ на Александрополис. Къде е решението на МС, където те резервират капацитет да докарат 7 танкера. Вие не ги питахте. Резервирахте ли, както Петков казва, паркинг? Това са състави на престъпления и понеже разследващо е Вътрешно министерство се надявам след чадъра от Бойко Рашков да бъдат зададени тези въпроси и понеже бяха гласовити, направиха куп самопризнания за умисъла, в който действаха", каза Борисов. 

"Призовавам служебното правителство незабавно да резервира слотове.

Незабавно трябва да се реши стратегическият въпрос за зимата

"Да, България" хубаво се отказват с две ръце от "Газпром". Да направят един търг на Балкански поток и ще докарат компании. Но това могат знаещи и можещи хора да го направят. Не да ми се жалват кой пенсионер къде се е оттеглил, защото парапета се клател. Като гледам в САЩ и президента и други са на пенсионна възраст. Колегите от ДБ, които истински уважаваме, вчера подадоха жалба срещу решение на ЦИК за машинното гласуване. Ма, браво бе, Христо. От две години го повтаряме. Изведнъж писнахте, че имат кода от софтуера за гласуване. Нали преди година и половина ни отказахте и не искахте и квитанции да броите? Защо? За да са пред нас", разгневи се лидерът на ГЕРБ и добави: "Радваме се, че ДБ ни подкрепят за "Газпром", призоваваме се да напишат и "Лукойл". Това, което жалят, ще го жалим и ние, защото измамата продължава. Те искат още 200-300 милиона да излязат от България".