0

"Ние в трикове не участваме", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Силистра.

По думите му относно реализирането на първия мандат е имало два варианта – чисто партиен и експертен.

„В момента в София проф. Габровски сам си подбира екип, който да е максимално отдалечен от всички партии. За мен това е единственият работещ вариант да се направи правителство с кратък живот, за да се вземат неотложни решения, които са важни за хората, защото всичко е спряло“, каза Бойко Борисов.

Според него проф. Габровски е бил натоварен с изключително тежка и патриотична задача. Но е уверен, че ще бъде подбран добър екип, който по-най бързия начин трябва да влезе за гласуване в Народното събрание. Той отбеляза, че това не е кабинет на ГЕРБ, а само е подкрепен от партията.

Борисов бе категоричен, че няма шанс за реализиране на втория мандат за съставяне на кабинет, защото „с корупцията никой не иска да се сдружи“. Той заяви, че партията му няма да прави повече крачки назад и ако се стигне до трети мандат, от ГЕРБ ще настояват да бъде предложено това правителство, което ще избере проф. Габровски. Няма да влизаме в никакви съглашателства повече, да угаждаме на когото и да било, направихме не една, не две, а три крачки назад, само и само държавата да се стабилизира, посочи Борисов.

"Виждам една партенка. Да обвиняваш в съглашателство ГЕРБ и президента Радев, като те му клечаха, това е нагло. Изведнъж Кирил казал, че Радев възстановявал кадри от ГЕРБ", каза лидерът на ГЕРБ.

Ако проф. Габровски не успее, категорично ще отидем на нови избори, допълни той. "Дани подбере добър екип, пожелавам му успех. Не питам кои министри е избрал."

"С ген. Атанас Атанасов бяхме заедно години наред, когато беше част от "Реформаторския блок". Той е известен с това, че неговите твърдения не са истина", коментира Борисов.

"На мен ми е интересно какво мисли за Gemcorp. На мен ми е интересно какво мисли за декларацията на ГЕРБ за украинската православна църква. Щеше да ми е интересно да го чуя защо не приеха горивото да се продава с 1 лев по-евтино. Това са проблемите на хората", категоричен бе Борисов.

"Видях вчера президента Румен Радев да говори по две много важни теми. Миграционният проблем може да бъде спрян само със съдействието на Турция. Това, което години правим и когато дойдоха Атанасов и подобни разградиха България и тя се превърна в основен дом на трафикантите.

Затова загубихме уважението на много страни в Европа. Преди години нулева миграция при ГЕРБ и при мен, сега виждате какъв хаос. Всеки ден полицаи задържат каналджии", посочи Борисов.