0

Б ившият МВР шеф Бойко Рашков избухна в ефира на NOVA със скандални разкрития!

Като служебен и редовен вътрешен министър, той е залят от сигнали за вероятни престъпления на групите на разстреляния наскоро Мартин Божанов - Нотариуса и Петър Петров по прякор Еврото и работи по тях. Днес, обаче, не е част от комисията, която ще проверява кои са магистратите, които имат карти в SS клуб и какво е влиянието на Божанов в прокуратурата и съда. За зависимостите и кой дърпа конците, за политиката и за излезлите нови факти, бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков направи буквално скандални разкрития.

По темата за създадената комисия в парламента, която трябва да разследва случая „Нотариуса“ Рашков каза: „Тя е съставена на принципа на мнозинството. В нея ще се вземат решенията с мнозинство, заради което комисията няма да извърши обективно проучване на всички факти и обстоятелства, а те засягат една от основите на държавата, а именно съдебната власт.".

Рашков е на мнение, че комисията в НС трябва да разгледа въпроса, както за Мартин Божанов, така и за Пепи Еврото.

Политикът изрази разочарование, че неговата експертност не се ползва там, където трябва.

Бойко Рашков каза, че е получил данни за влиянието на кръга около Нотариуса още през 2021 година, докато е бил на поста вътрешен министър в първото служебно правителство. Той заяви, че въпреки опитите да спре изтичането на информация от полицията към заинтересованите лица, това не е било предотвратено. Гостът допълни, че лицето, от което е подало информацията е било заплашено още същата вечер.

Рашков каза, че главният прокурор Иван Гешев е бил посетител на клуб SS. "Когато началникът на прокуратурата отиде в такъв клуб, трябва ли да виним и прокурорите под него, които са посещавали този клуб", каза той.

Рашков допълни, че сред хората, които са посещавали SS клуба има и „някои доста напористи политици в настоящия момент “. За един от тях Рашков каза, че „той е работил с Пепи еврото в столичната следствена служба и е бил назначен по втория начин“, поясни политикът.

Той потвърди, че Нотариуса и Пепи Еврото са работили заедно, но после са се разделили.

Бойко Рашков каза, че в Районната прокуратура в София е образувано досъдебно производство срещу Пепи Еврото в края на май 2023 г. По негови думи са получени данни за това, че е записвал незаконно „8-те джуджета“, след което е изнудвал магистрати и други граждани да извършват определени действия. „Районната прокуратура изпраща казуса на Градската прокуратура, а тя вместо да продължи разследването срещу Пепи Еврото, образува наказателно производство срещу прокурора за извършената от него процесуална дейност. Мотивът е, че той е извършил престъпление по служба“, каза още политикът.

В показания на свидетели пред Бойко Рашков са споменати имена на служители на правосъдието, които са взимали суми по 20, 30 дори 100 бона от ресторант "Осемте джуджета" на Петьо Еврото. Той спомена инициали два инициали - С. и Р. Каза, че първият е на висша позиция в момента, но отказа да отговори дали визира временния главен прокурор Борислав Сарафов.