1

с тинският баща на сглобката е покойният Алексей Петров. Това заяви на брифинг в столичния район "Оборище“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"С Алексей Петров, който направи сглобката, бяхме в един отбор. Толкова къса памет... защото истинският баща на сглобката е покойният Петров. Той беше гарант за тези хора пред мене", каза Борисов, цитиран от "Фокус“.

"Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Асен Василев излезе и каза: "Мария Габриел е лицето на мафията" и завчера Денков излезе и каза: "Мария Габриел е жертва на Борисов". Когато преговаряхме за правителството бяхме само аз и Асен Василев, тет а тет. Аз не съм преговарял с Пеевски, но сега опорката им е, че Пеевски командва ГЕРБ", заяви Борисов.

"Който каквото направи - Бойко Борисов му виновен и накрая на изречението: ще преговаряме само с Бойко Бориосов за нова сглобка. То или е така, или не е така", каза лидерът на ГЕРБ.

"Никой не е гадател и в политиката никога не се казва никога", посочи той.

По отношение на сегашното управление на столицата, Борисов коментира:

"Това си избраха софиянци - това си имат. Вярно - нечестно, вярно - с флашки, но в един момент имаха повече гласове, отколкото имахме ние. Какво искаха да се промени - ето, вече половин година мина, аз не виждам някаква промяна".

"Къде са отишли парите можете да видите, ако сутрин минавате по Околовръстното, посока "Овча купел". Един километър от едното платно по Околовръстното е изкърпено, а другото е цялото в дупки. След ремонтираното веднага влизаш в 5-6 ями. Таман се зарадваш, и се озъбиш", каза Борисов.

"Това е реалната ситуация, там са парите. Тези хора сега не се интересуват от града. Сега всички дъги щяха да са затворени и да има скоростен пръстен около София, и възможност да се ходи в евентуалната детска болница", коментира лидерът на ГЕРБ.

"ПП-ДБ имат идеална коалиция с БСП и ИТН, като се добави и "Възраждане" си става една сериозна коалиция. Длъжни сме, за да има стабилна България, да дадем стабилен резултат, за да не може те отново тази коалиция да безчинстват. ГЕРБ ще участва в управление, само ако има мощен резултат", каза още Борисов: "Повече ние в сглобки не участваме".