0

Д оверието в некоалицията е паднало до "ледена епоха". Към този момент не съм оптимист, тактиката на ПП–ДБ е ясна. Запомнил съм всяка дума на Кирил Петков. За регулаторите не трябва да се назначават политически лица. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Плевен, където откри регионалната академия на младежката организация.

„ГЕРБ с 69 депутата има един министър и сега искат да вземат и Външно министерство. Като видяха, че не го даваме, решиха да ни го оставят. Защо не смениха регулаторите, всичките с изтекъл срок. Най-вероятно отговорът е, че преди е трябвало да ги делят на 4, а с нас само на 2", посочи Борисов.

„В 49-ото Народно събрание реално започна да се помага на Украйна. Не са изпълнени няколко пакета за помощ, не са свършени основни неща, няма как да накарам депутатите на ГЕРБ да гласуват за такова правителство с министър като Тагарев. Щом нямат свян да искат 50:50 на регулаторите в меморандума, тогава и в МС нека да бъде 50:50, в Митниците и НАП да бъде същото. Ще разделим всичко поравно и ще има пазарлък“, каза още той.