0

А ко Даниел Митов бъде назначен за служебен министър на външните работи, ГЕРБ ще носи отговорност за външната политика на страната. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. „За отбраната ГЕРБ носи отговорност, защото Запрянов е наш кадър. За всичко друго не носим”, посочи той. Борисов подчерта, че съвестта му е чиста.

РОКАДА В 12 БЕЗ 5: Главчев сменя министъра на външните работи

По думите на лидера на ГЕРБ искането на служебния премиер Димитър Главчев за смяна на външния министър е "абсолютно съвпадение".

Философията на Конституцията беше направена така, че трите партии ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да носят отговорност, след като се премести тежестта за избора на служебното правителство. Нека бъдат любезни колегите да не се махат толкова лесно и да казват, че нямат отговорност към това, което сътворихме.

„В първите дни на Конституцията бях там, когато за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отказа и Пеевски предложи Славов. Какви са аргументите - не знам. Оттам нататък сътворихме това, което приехме”, каза Борисов. „От ДПС и тогава, и сега не са участвали и не са имали зам.-министри. Призовавам трите партии да бъдем на висотата на сътвореното”, допълни лидерът на ГЕРБ. Парламентът носи отговорност за това правителство, подчерта той.