1

Н е се меся в преговорите за кабинет и не зная до този момент кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев да е поискал срещи с кадри от ГЕРБ за назначаването им на министри. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание по повод събирането на ново служебно правителство. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и законодателните промени, които спешно се наложи да направи парламента заради Конституцията и избора на служебен премиер. Както и кой е направил предложенията за конституционната реформа, които създадоха усложнения.

"Аз имам добра памет за неща, в които съм участвал. Специално за Конституцията винаги сте чували, че подкрепям Христо Иванов и неговите предложения. Аз не съм участвал дори в разговорите, свързани с Конституцията, защото това е нещо, което се преподава в университета, учи се за него много години за него и имаме много добри конституционалисти. Не виждам нещо Христо Иванов да е виновен, не се променят закони, а се доизчистват детайли да им се пази мястото на хората докато са служебни премиери", обясни Бойко Борисов.

"Калин Стоянов се справи добре с Шенген и с границата. От вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариус също стана ясно. Калин Стоянов е лично назначение на Бойко Рашков като министър. Нека да имат всички памет. Моята памет е, че имаше много ясни решения - и за Украйна, и за енергетиката, и за социалната сфера - пенсиите. Трите партии внасяхме заедно предложение и после го гласувахме заедно, заедно гласувахме и бюджета", каза още председателят на ГЕРБ.

И посъветва доскорошните партньори от "Продължаваме промяната" и Демократична България да отидат на театър.

"На мероприятието на ПП чухме какви ли не лоши неща за нас и в същото време след изборите пак сме щели да си говорим. Аз ги съветвам да отидат на една много хубава постановка "Език мой, враг мой", да я изгледат. Ако продължат по същия начин просто няма да си говорим повече", заключи Бойко Борисов.