0

Н а премиера Денков мога да му кажа, че хората се изпотрошиха по заледените улици на София, така че рискът за здравето на хората беше там. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на министър-председателя, който разкритикува решението на здравната комисия да не подкрепи бюджета на НЗОК за догодина, предаде репортер на БГНЕС.

"Ние не сме против бюджета. Имаме две неща от преходни и заключителни разпоредби, които ни смущават. Първото е, че се забранява разкриването на нови болници и клинични пътеки. Второто е, че обществените поръчки за онколекарства ще отиват в Здравната каса. Искаме министъра да си носи пряката политическа отговорност. Нищо не бламираме. Трябва да дадем на касата ли да правят обществените поръчки? Те нямат да останат без бюджет", заяви той.

"В тази некоалиция имаме ясна уговорка първо да обсъждаме важните неща и тогава да ги вкараме. Има земи, които не могат да се използват за нищо. Това би могло да се разглежда. Но земи, които са плодородни и са ни важни за земеделието, не би трябвало да се разпродават", коментира Борисов по отношение на твърдението, че се готви разпродажба на земеделски земи, за което финансовият министър категорично отхвърли.