0

С лужители на болницата в Белоградчик излизат на протест, тъй като лечебното заведение е на път да затвори, съобщи NOVA.

Причината - просрочени задължения към фирмата, която осигурява лекарства за болничната аптека. Ако сумата не бъде изплатена до вторник, предстои запор на сметките, изземване на медицинската апаратура и леглата. Кредиторът отказа преговори с кмета на общината.

„Аз съм кардиолог. При мен умират. За да го спася, аз тогава не гледам закони и разходи, а човекът да остане жив”, каза пред лечебното заведение д-р Жоро Николов.

Кметът на града Борис Николов обясни, че Общинският съвет в Белоградчик е гласувал да бъдат преведени 300 хил. лв. на болничното заведение. „Първо, тези пари ги няма. Второ, отговор дадоха министърът на финансите и министърът на здравеопазването. Не може за издръжка на болница да бъдат превеждани пари”, допълни градоначалникът. По думите му от ситуацията може да се излезе само с капиталови разходи. „Ще го предложа на Общинския съвет, но казвам, че няма да бъде гласувано. Част от общинските съветници използват тежкото състояние, за да бъда политически атакуван”, каза още Николов.