0

М остът между Царево и Ахтопол беше напълно съборен в петък, тъй като се оказа прекалено компрометиран от дъждовете, за да му бъде извършен основен ремонт.

Съоръжението бе инспектирано обстойно от военни и крайното заключение бе, че няма как да бъде реновирано. Сега трябва да бъде построено наново. Към момента на мястото се извършват дейности по издигането на временна конструкция.

Въпреки нанесените по него огромни щети от придошлата вода след пороите, мостът се оказа изключително здрав и събарянето му отне часове. Теренът е много труден за извършване на каквито и да е дейности, но екипите на място правят всичко по силите си движението да бъде възстановено.

При бедствието, което връхлетя община Царево преди 3 дни бяха заляти няколко плажа, наводнени - стотици сгради, а четирима човека загубиха живота си, отнесени от придошлата вода.

Морската община се възстановява постепенно след шока. Голяма част от пътищата, които бяха затворени, вече са освободени от натрупалите се върху тях тиня, тече и дарителска кампания. Нанесените щети са буквално за милиони левове.

ДЕНКОВ ЗА НАВОДНЕНИЯТА: Реакцията ни беше мигновена