0

И маме си победител и то какъв! Българинът Манол Лазаров влезе в топ 10 на финала на World Class – най-голямото и престижно състезание за бармани в света.

World Class, накратко, е като Олимпийските игри за бармани. Това е най-сериозното състезание, на което можеш да се явиш.

Освен че се състезаваш с най-добрите представители от всяка от участващите държави, съдии са едни от най-сериозните фигури в индустрията.

Манол започва да барманства още докато е ученик в 11 клас в родния си град Велико Търново, а след това с много работа и учене на занаят от най-добрите, става истинско про зад бара.

Преди да се запише за участие в World Class България, няколко пъти посещава събитието като страничен наблюдател, но чак през 2019 година решава да участва – и неочаквано побеждава. Така си проправя пътя до големия световен конкурс, на който се явява тази година.

На финалния кръг участниците трябва да приготвят 3 различни напитки само за 5 минути.

„Справих се почти навреме и с леко порязване. Закъснението от 2 секунди обаче ми „поряза“ и точките в класирането. Все пак трите коктейла, които приготвих, впечатлиха престижното жури“, споделя Манол и въпреки, че не получава световната титла за най-добър барман, 26-годишният Лазаров се класира в топ 10, което е страхотно постижение!

Сега на плещите му пада тежестта да вдъхновяват следващото поколение професионалисти и един ден да имаме българин победител, който да е най-добър барман в света, пише каналът Vbox7.