0

С тотици протестиращи са се събрали пред сградата на Министерството на вътрешните работи в столицата и настояват за оставка на министър Калин Стоянов, който е номиниран за поста и в служебното правителство, което се очаква да положи клетва утре.

Протестът е организиран от Гражданското движение БОЕЦ, информира БНР.

Протестите всъщност са два - единият е пред Министерството с искане за оставката на Калин Стоянов, а пък в градинката се събраха служители на МВР, които настояват той да остане начело на ведомството.

Самият Калин Стоянов се появи в градинката пред МВР, за да благодари на служителите, които го подкрепят и заяви, че няма да позволи на никого да му се меси в кадровата политика.

В същото време представители на БОЕЦ и други протестиращи настояват за оставката на министъра на вътрешните работи и изразиха недоволство, че той все още продължава да бъде номинация за поста и в служебното правителство. Според тях Калин Стоянов ще направи така, че изборите да бъдат манипулирани.

От БОЕЦ обясниха още, че ако до утре Калин Стоянов не бъде заменен с друг кандидат, утре вечерта ще протестират пред Министерския съвет.