0

Б ългарската асоциация на заведенията защити продажбата на скъпите пържоли в ресторантите по морето. Поста на БАЗ е по повод новината за мъжа, който олекна с 650 лева за обяд в ресторант във Варна. Като пет стотака брои само за три „златни“ пържоли.

ЗАРАДИ ЗЛАТНИТЕ ПЪРЖОЛИ: КЗП започва проверка

Според Асоциацията  Ри Бай вероятно Блек Ангъс Небраска USA цената на това месо е 200лв за килограм в магазина както в България, така и е цяла Европа (Австралийското и Японското са още по-скъпи)."Надценката от 75% която го прави 350лв. е дори ниска ако сложите всички данъци е осигуровки на един ресторант печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо. Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там ядете Скариди-Лайнарки по 5лв и викате евтино. (Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв. не 600лв), казват от БАЗ. 

ШЕФ ПЕТРОВ обясни защо прословутите "златни" пържоли на морето са толкова скъпи

По думите им такава пържола струва 440 лева в магазина за килограм. "Страшно е да живееш между глупаци, самотно е и много тъжно.....

Не искам да съм адвокат на измамите по черноморието, но случая не е такъв, той просто показва, колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки..." завършват от БАЗ.