0

П рокуратурата ще изиска още в понеделник информация от няколко институции за лицата от новия списък „Магнитски“. Това съобщава говорителят на главния прокурор Сийка Милева в социалната мрежа Facebook.

Държавното обвинение ще поиска всички налични данни за Александър Николов, Владислав Горанов, Румен Овчаров, бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов, както и Александър Малинов от ГДБОП, Главна дирекция „Национална полиция, ДАНС, НАП, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество , Агенцията по вписвания и други държавни органи.

Както вече ви информирахме новите санкционирани по закона „Магнитски“ бяха обявени в петък.

Сийка Милева коментира и хакерската атака срещу сайта на прокуратурата.

„Прави впечатление, че хакерската атака идва по-малко от 24 часа след обявяването на новите санкции по глобалния закон “Магнитски”, свързани и със зловредното руско влияние. Знаете добре, че по отношение на две от санкционираните лица има внесени обвинителни актове. Румен Овчаров е подсъдим, има присъда на две инстанции. По отношение на Николай Малинов е внесен обвинителен акт в СГС за шпионаж в полза на Русия“, заяви тя.