0

В ременно изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов ще смени всичките зам.-прокурори. "Тези, които подчиниха прокуратурата в личния си интерес или в този на Иван Гешев трябва да намерят своето място и призвание другаде. Очаквам подкрепа от министъра на правосъдието Атанас Славов", каза още и.д. главен прокурор.

"Те показаха своята лична привързаност към Иван Гешев, включително по отношение на тези практики, който битуват в прокуратурата. Не считам, че сегашните зам.-главни прокурори могат да бъдат отделени от Гешев. След като той не е част от прокуратурата, те не могат да останат и да изпълняват длъжността си, посочи Сарафов.

По думите му прокуратурата трябва да се изчисти не само от лоши практики, но и от тези, които ги създават. 

Относно възобновените дела от прокуратурата, включително разследванията, по които се поискаха депутатски имунитети, Сарафов коментира: "Ще се допита до колегите си от прокуратурата и ако трябва, ще се назначи ревизия, за да се види какво е свършено по тези дела. Ревизията трябва да обхване работено ли е ритмично по тези дела, събирани ли са доказателства, има ли срочност, качество и ритмичност в разследването. В обществото остана впечатление, че по някои от тези дела, и по други, не е работено години".