1

С грандиозен скандал започна заседанието на депутатите. Ябълката на раздора за пореден път се оказа изпращането на военна помощ за Украйна. След гласуване двете точки влязоха като първи в дневния ред на народните представители, който решиха предложението да бъде разгледано при закрити врати. Против гласуваха БСП и „Възраждане“.

БСП определиха депутатите, гласували "за" разглеждането на помощта за Украйна, като "коалиция на войната". От "Демократична България" им отговориха, че с "Възраждане" са "коалиция на руския мир".

Депутатите от левицата опитаха да разместят точките, като направиха над 10 процедурни предложения, за да изместят разглеждането на двете точки, но напъна се оказа напразен.

над 10 процедурни предложения за промяна на дневния ред БСП се опитаха да изместят разглеждането на двете точки.

След започване на дебатите обаче се оказа, че всички депутати от парламентарната група на БСП излъчват на живо в социалните мрежи закритото заседание.

Председателстващият Росен Желязков неколкократно предупреди депутатите да не разгласяват класифицирана информация чрез телефоните си, но те контрираха, че просто държат устройствата в ръка.