0

С лед температурните рекорди по Коледа, времето може да ни поднесе изненада в следващите няколко дни.

ЗА БАНСКИ: Монтана се опече на Рождество!

Вторник ще бъде предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат предимно между 14° и 19°, в София - около 14°, според прогнозата на НИМХ.

НИМХ

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 16 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 1 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 41 мин. и изгрява в 16 ч. и 8 мин. Фаза на луната: един ден преди пълнолуние.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Прогноза за България за 27.12.2023 и 28.12.2023

През нощта срещу сряда вятърът от северозапад ще се усили, ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно до силен; ще има и временни увеличения на облачността.

НИМХ

В сряда ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, дневните температури ще се понижат с 3-4 градуса. В четвъртък вятърът ще се ориентира от югозапад, в повечето райони слаб, в Източна България след обяд до умерен.

Ще преобладава слънчево време, но сутринта на места в равнинната част от страната ще има мъгли или ниска облачност. Минималните температури ще са от минус 2°, минус 3° до 3-4°, а максималните - в повечето места между 10° и 15°.