0

Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че все още приемането ни в Шенген по въздух и вода все още не е сигурно. 

"Брюксел работи правилно, докато всичко не е договорено, нищо не е договорено", лаконичен бе той в Стара Загора. 

Борисов обясни, че е положен огромен труд, който в момента се подлага на съмнение. "Поговорката, че до нашия казан в Ада не трябва да има дяволи, изигра лоша шега на България. Младостта и опитът в управлението изиграха лоша шега и в Румъния и в България, категоричен бе лидерът на ГЕРБ и председател на комисията външни работи. По думите му ако днес до обед не се случи да получим документа се приближаваме до януари. “Януари е близо до изборите в Австрия, затова се полагат всички усилия”, разясни той и призова за търпение публикация в румънските медии, която предшества изявлението на родното правителство. 

“Българският народ не желае участие във военни действия и ние няма да допуснем България да участва във военни действия”, категоричен бе Бойко Борисов, който коментира изказване на министъра на отбраната Тодор Тагарев, че дискутира присъединяването на България към операцията в Червено море и Аденския залив.

„Изпращане на военнослужещи без решение на парламента не може да се случи“, настоя той и припомни, че „ние помагаме на Украйна, солидарни сме с Израел, но най-вече сме солидарни с българския народ“.