0

О кръжната прокуратура в Русе се самосезира по публикации в електронни сайтове след разпространен в социалните мрежи клип с момичета, за които се твърди, че дишат райски газ.

УПОТРЕБАТА НА РАЙСКИ ГАЗ остава, ето къде!

Анонимният автор посочва, че случката е от 10 септември тази година, а видеото е заснето в централната част на Русе. То бе изтеглено от много потребители на Фейсбук, които го публикуваха в своите профили и така за броени часове видяното предизвика стотици негативни коментари.

Институциите

Според прокуратурата има отчетени данни за нарушени разпоредби на Закона за здравето и Закона за закрила на детето. Образувана е преписка и предстои да се извърши проверка съвместно с Областната дирекция на полицията и на Регионалната здравна инспекция в Русе, за да се установи мястото на нарушението и самоличността на момичетата, за които се твърди, че са дишали райски газ на публично място.

Продавачи

Ако балоните наистина са били с райски газ, ще се търси лицето, от което децата са се снабдили с тях. В хода на проверката ще се прецени дали е необходимо Държавната агенция за закрила на детето да окаже съдействие.

На видеото се вижда как осем момичета в тийнейджърска възраст посред бял ден са застанали до трафопост и дишат балони. Едно от момичетата залита и сяда на земята, но продължава да вдишва от балона.