0

К адрови промени в Столична дирекция на вътрешните работи. Вътрешният министър Иван Демерджиев размаха метлата и замени директорите на почти всички столични районни управления.

От думите на Демерджиев стана ясно, че директорите се разделят с постовете си заради проверката по случая "Семерджиев", но уточни, че те не са разпъвали полицейски чадър над обвиняемия за жестоката катастрофа, при която загинаха две млади момичета. Според него тези служители не са упражнили достатъчен контрол, за да не се стига до фрапантни случаи, на които сме свидетели през последните седмици.

Вътрешният министър съобщи за промени в ръководствата на Второ, Трето, Четвърто, Пето, Шесто, Седмо и Осмо РПУ. 

С поста си се разделя директорът на 2 РПУ комисар Венелин Станков, като той ще бъде заменен от инспектор Иван Дойчев.

Шефът на 3 РПУ комисар Александър Александров ще бъде сменен от главен инспектор Ивайло Величков.

В 4 РПУ на мястото на комисар Румен Костадинов ще преназначен главен инспектор Кристиан Тонев.

Директорът на 5 РПУ комисар Мариета Иванова ще бъде преназначен главен инспектор Пламен Максимов.

Директорът на 6 РПУ комисар Делян Гешев ще бъде заменен от комисар Пламен Колев.

Директорът на 7 РПУ комисар Ани Петрова също се раделя с поста, а нейното място ще бъде заето от главен инспектор Радостин Ангелов.

Рокада и в столичното 8 РПУ – там на мястото на комисар Валери Симеонов ще бъде назначен комисар Светослав Стойков.

На ръководителите ще бъде предоставена възможност за работа в други структури на МВР.

Демерджиев обяви и промени в областните дирекции на полицията, като директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев ще бъде преназначен, а неговият пост ще заеме комисар Васил Костадинов. Вътрешният министър посочи, че рокадата е по молба на комисар Балев, тъй като ръководството на МВР е изключително доволно от работата му.

Директорът на ОДМВР-Кюстендил също ще бъде сменен, като на мястото на старши комисар Светослав Григоров ще бъде назначен комисар Георги Ванев, които до този момент беше негов заместник.

"Старши комисар Григоров си позволи грубо да наруши правилата за срещи с политически лица и разписания ред за това. Позволи си да ме излъже директно в очите, че не е осъществявал такива срещи и логичната последица от това е да се разделим с него“, заключи Иван Демерджиев.