1

Ч ух, че има идея да се вкара за гласуване само Мария Габриел като министър-председател - това би било груба грешка. Това каза премиерът в оставка Николай Денков пред журналисти в Брюксел. 

ОТВРЪЩА НА УДАРА: Денков също обиждан от Бойко Борисов

По думите му причината е, че това "отново ще изнасили Конституцията". "Съгласно Конституцията министър-председателят и МС се гласуват в един акт. Ако това бъде направено - то само ще се симулира някаква дейност", категоричен бе премиерът в оставка.

Той се надява ГЕРБ да се откаже от "тази авантюра".

"Разумното решение през цялото време е било да седнем отново на масата на преговорите, да тръгнем от изходната позиция, която беше договорена преди 9 месеца, и да видим как можем да стигнем до съгласие", заяви Денков.

Мишел към Денков: Помогнахте на страната си да влезе в Шенген, непрекъснато работихте за България

Николай Денков съобщи, че не е преговарял с никого от страна на ГЕРБ. "Разбрах от Кирил Петков, че се е опитал да осъществи контакт с Борисов, но той се е скрил", поясни още той.

"Готов съм на всякакви разумни компромиси, които ще доведат до работещо правителство", заключи премиерът с оставка.

Според него Мария Габриел е допуснала "голяма политическа грешка" и заяви, че лично ѝ е написал "така не се прави". "Всички трябва да търсим как да излезем от нея. Трябва да се обсъди в хода на преговорите дали тя би могла да бъде премиер", отбеляза Денков.