0

Д о 22 градуса ще стигат температурите през пролетната ваканция на децата, прогнозира пред вестник „Телеграф“ климатологът проф. Георги Рачев. Почивката на малчуганите е през първата седмица на април. Докъм 5 април се очаква по-топло от обичайното за месеца време. Минималните температури ще бъдат между 9 и 13 градуса, а максималните между 17 и 22-23 градуса. Според дългосрочната прогноза температурите на 3 април могат да превишат и 25 градуса.

Топло 

Уикендът ни очаква доста топло време с максимални температури между 15 и 20 градуса. В събота сутрин на някои места температурите ще бъдат близки до 0 градуса. В неделя затоплянето ще продължи. В късния следобед обаче над България ще премине циклон, който ще донесе дъжд. Температурите ще се понижат с 5, а на места и 10 градуса. Ще има и валежи. След захлаждането в понеделник ни очаква постепенно увеличение на температурите от вторник. На места в България във вторник, сряда и четвъртък ще има валежи, но ще става все по-топло. През следващия уикенд ни очакват температури над 20 градуса. 

Април се очаква да бъде с градус по-топъл от обичайното. Според дългосрочните прогнози не се очакват мраз и слана, които бяха изключително често срещано явление през последни 6-7 години по това време. Май също се очаква да е с градус над нормата.