0

Д обър пример и добро дело на добър човек. Иван Марков от Разлог намери голяма сума пари и я върна на собственика.

В знак на признателност за стореното добро кметът на общината инж. Венцислав Гърменов връчи на мъжа благодарствена грамота с послание: “Добрите хора вършат добри дела”, както и кошница с подаръци.

Портфейл

В събота (2 септември), когато се проведе международното колоездачно състезание “По стъпките на римляните”, бащата на две деца - Иван Марков, намира голяма сума пари в центъра на Разлог. В портфейла имало 700 лева. Първата мисъл на Марков е, че ще открие собственика и уведомява веднага организаторите на събитието, собствениците на търговски обекти в района и органите на реда.

Два дни по-късно, в понеделник, притежателят на парите е намерен, след като Марков не спира да разпитва хора, да проверява записи от камери за видеонаблюдение, както и да търси помощ от служители в магазини. Парите са предадени на мъж от белишкото село Краище, който подробно разказва как е загубил точната сума след посещение в аптека в град Разлог. „Искам да благодаря на този човек, че е направил това добро дело. Защото за хората тук, в нашето село, 700 лева са много пари”, каза вчера за „Телеграф” кметът на белишкото село Краище Муса Мизур.

Добрина

Иван Марков е собственик на автосервиз в град Разлог, неговите съграждани го уважат заради неговата добрина и отзивчивост. Той е и член на Управителния съвет на местния футболен отбор „Пирин” и играе в тима, който се подвизава в А окръжна група.

„За последните няколко години Иван Марков неведнъж намира изгубени пари и винаги прави едно и също нещо - връща ги на собствениците. Така дава пример не само на своите деца, но и на останалите хора в нашата община. Защото за него моралът и добрината са на първо място, а точно от това се нуждае днес нашето общество”, споделиха вчера жители на Разлог.