0

С толичният храм „Рождество Христово“ в квартал „Младост“ 3 започна благотворителна кампания за абитуриенти в неравностойно положение. Кампанията е част от поредицата прояви, които енорийският център към църквата организира в подкрепа на деца и младежи, съобщиха оттам.  

БНР

По традиция всяка година в храма се организира акция за събиране на учебни пособия в началото на учебната година, които помагат на първолаците и малките ученици. 

Средства

Събират се също и за подаръци за Рождество Христово, Коледа и други значими събития от календара. Тази година инициативата е да се дарят средства за младежи, които сега завършват училище и чиито родители се затрудняват да организират празника за завършването им. 

Шанс 

Сега всеки, който има желание, може да донесе в храма своя тоалет от абитуриентския бал или да закупи нов такъв, а те ще бъдат дарени на зрелостниците. „Нека дадем шанс на младежите да имат достоен бал! Дарете ни абитуриентския си тоалет, обувки, чанта до 1 май 2024 г. в храм „Рождество Христово“ и ние ще им намерим нов човек, който да ги изпълни със смисъл!“ - е призивът на организаторите. Адресът на храм „Рождество Христово“ е: 1712 София, жк „Младост-3“, бул. „Филип Аврамов“ № 7. Има удобен градски транспорт с метро и автобуси. За информация и допълнителни въпроси се обръщайте към Велина Тонева на тел.: 0889 011 962.