0

Ж ена от София подарява автомобила си на човек, който има нужда от кола, но няма средства, за да си купи. Зад тази инициатива стои 25-годишната Карин Иванова, която преди дни пусна пост в социалната мрежа. „Доста време се чудех дали да я подаря, тъй като си купих нова кола. Най-добре би било да отиде в някое семейство в нужда. Правейки това добро, съм наясно, че доста хора биха злоупотребили. Чудя се като цяло дали да не я продам и парите да отидат за някоя кауза “, каза тя пред „Телеграф“.

Злоупотреба

Поводът за това чудене идва, след като сред кандидатите да получат колата има пияници и хaзартни личности. „Разочарована съм от такива опити, защото все си мислех, че има достатъчно добри хора, които да разберат с каква цел е този пост. Явно доста се опитват да спечелят колата“, коментира Иванова. Тя сподели, че има стотици хиляди съобщения, но признава, че няма как да провери всяко семейство доколко е социално слабо и дали наистина има нужда от тази кола. Карин каза, че на този етап й е много трудно да реши на кого да подари колата, но е убедена, че тя ще попадне в семейство с едно или две деца, които нямат възможност да си купят автомобил.    

Инициатива

Същевременно младата жена, която е дизайнер на дрехи и има салон за красота, стартира и нова благородна инициатива - „Дари любов“. „В нея ще помагам на семейства в нужда с дрехи, обувки, ще се опитам да им намеря по-добро жилище. Тепърва ми предстоят срещи с доста хора, но това го правя изцяло сама. Това е нещо, което ме кара да се вълнувам и да бъда щастлива - каза тя и добави: - Днес един човек да направя щастлив, значи съм постигнала много“, коментира Карин и подчерта, че кампанията не е с определен срок и се надява да не е сама в доброто.

Личен архив