0

О т нас се очаква подготовка на честни и спокойни избори. Миналата година показахте, че е възможно ограничаване на купения и контролирания вот, както и различни изборни злоупотреби. Правителството ще направи всичко необходимо, за да се постигне единодействие в борбата с купения вот. Това заяви на съвещанието на политическото и професионално ръководство на МВР в Главна дирекция „Национална полиция“ служебният премиер Гълъб Донев.

От своя страна служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че изборният процес трябва да протече спокойно и сигурно. "Ще използваме целия натрупан опит от предходните два служебни кабинета, като този път ще изисквам да вложим всички усилия в разкриването на лицата, които стоят зад порочните практики", увери министърът.

Служебният премиер Гълъб Донев изтъкна като друг важен приоритет и войната по пътищата: "Всяко съобщение за катастрофа на пътя, ме изпълва с гняв. На войната на пътя може да се сложи край. Финалът зависи от всеки от нас. Заедно сме в това безумие. Настоявам да бъдем нетърпими към всеки, който не спазва правилата за движение и застрашава човешки животи", посочи Донев.

 Иван Демерджиев набеляза и други приоритети на МВР. "Ще изисквам в министерството да се ръководим от законност в действията на всеки служител. Превенцията на всякакви форми на престъпления е наша важна цел. Борбата с контрабандата и конвенционалната престъпност също са наши приоритети. Ние сме разработили мерки за пътна безопасност, с които ще бъдете запознати. Ситуацията с пътните инциденти е сериозна. Има указания по места да се издирят точките на конфликти за битовата престъпност. Ще се издирват данни за налично незаконно оръжие. Приоритет остава и противодействието на незаконната миграция. Ще вземем всички мерки да задържим и подобрим положението на границата, за да не преминават нелегално мигрантски потоци", подчерта той.

По думите му са предприети конкретни действия за подобряване на условията за труд в МВР.  "Ще предприемем всичко необходимо да изпълнявате функциите си, ще изискваме резултати. Това е мотото на нашата работа. Ако успеем да се справим със задачата да имаме резултати, доверието на обществото ще се усети по улиците", уверен е Демерджиев. Трима полицаи бяха наградени за това, че са се отличили в работата си.