0

Н е се наемам да прогнозирам до какво ще доведе поредното преобръщане в отношенията между първите и вторите в политическата система. В битието си на премиер на повече от 9 месеца, ще кажа, че в началото е добре да се мисли не за оставката, а за работата в полза на хората, която ще се свърши преди оставката, когато и да е тя". Това каза на заседание на Министерски съвет премиерът Гълъб Донев.

"След първия празен мандат и очакването за изпълнен втори, предлагам следващата седмица служебното правителство да одобри на свое извънредно заседание отчет за постигнатото последните четири месеца", заяви Донев.

По думите му преди да е свършило времето им като служебно правителство, трябва да представят пред хората какво са свършили.

"Последователни сме в полагането на основния принцип на доброто управление, защото сме убедени, че всеки, който управлява държавата, е длъжен да се отчита за стореното във властта. Ние управлявахме държавата в режим на нормалност, предвидимост и спокойствие и това изглеждаше скучно на моменти. От друга страна, забавлението, което предлага играта на въртележка, върви с уточнението, че е възможно да загубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите. Същото се отнася и за политическата въртележка. Да се надяваме, че участниците ще имат стабилен вестибуларен апарат", допълни премиерът.