0

П арламентарната група на ДПС изключи народния представител Рамадан Аталай. Това съобщи заместник-председателят на парламента Росица Кирова в съобщение, прочетено от парламентарната трибуна. Решението на групата е взето на заседание на групата днес 3 юли, посочи тя. 

"Областният съвет на ДПС сне доверието от Рамадан Аталай като народен представител и го призовахме да напусне парламентарната група. Това е искането на Пловдивска област и решение на областния съвет и всички общински председатели", каза пред журналисти в парламента Юксел Расим, областен председател на ДПС – Пловдив.

Расим посочи, че решението е взето с 38 гласа „за“.

"Ние просто желаем той да не ни представлява. Преди години, с колегите също сме призовавали Рамадан Аталай да не бъде народен представител", каза областният председател.

На въпрос дали има разцепление в парламентарната групата на ДПС, Расим заяви, че няма такова разцепление.

От областната структура на ДПС настояват да влезе следващият в листата на ДПС от Пловдив област -Джемил Ахмед Караали, който определят като достоен и човек, с който ще започнат да решават проблемите в областта.

Малко по-рано в интервю депутатът от ДПС Рамадан Аталай заяви, че отношенията между Делян Пеевски и Ахмед Доган са в разрив в момента.

В парламента обаче Пеевски разкри дали има подобно нещо. "Аз съм председател на ДПС", заяви той пред журналисти в кулоарите на НС по повод информация, че двамата с Ахмед Доган са в разрив и Доган е наредил да не се подкрепя правителство с премиер Желязков.

По думите му Доган се е опитал да направи "такова нещо, но аз съм видял хората в страната и те искат правителство. Председателят отговаря само пред избирателите на ДПС", отсече Пеески.

На въпрос дали има разлив между двамата, Пеевски заяви: в личен план - не!