0

С толичният общински съвет не си избра шеф и в четвъртък. Съветниците прекратиха заседанието си, като следващото ще е на 18 декември. Отлагането се наложи, тъй като все още няма разбирателство около избора на председател на градския парламент.

Ако по-рано се постигне съгласие за председател, заседанието може да се измести на по-ранна дата, обясни ексшефът на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС.

Иван Таков от "БСП за България" изрази надежда да се промени подходът и начинът на водене на преговори от това, което се случва до момента, за да има избран председател.

Социалистката Диана Тонова пък направи уговорката, че всъщност СОС се намира все още в първото си заседание, защото, докато не бъде избран председател, то не може да бъде прекратено.

В самото начало на заседанието кметът на София Васил Терзиев се обърна към общинските съветници с призив да проявят разум и да изберат председател на местния парламент, иначе това ще струва на софиянци около 240 млн. лева. Терзиев подчерта, че ще се наложи да се работи с план-сметка за почистването на града от миналата година. 

Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември. Апелирам към всички, независимо какво ще струва партийно, да намерим решение до понеделник, така че във вторник да имаме председател, каза Терзиев, цитиран от БТА.