0

Н америха майката на бебето, захвърлено пред къща в Айтос. Това е 27-годишна жена от града, която изоставила четвъртото си дете без основателна причина, съобщават от полицията.

НЕЧОВЕШКО: Изхвърлиха новородено до кофи за боклук!

От жената са снети обяснения. Тя не е задържана, тъй като имала здравословни проблеми след раждането на момченцето, предаде NOVA. По случая в Районното управление в Айтос е образувано досъдебно производство.

Бебето е в Неонатологията на бургаската болница. От там уверяват, че е в добро състояние. „Постнаталната адаптация е добра. Захранено е. Жизнените му показатели са стабилни”, заяви д-р Стилияна Томова, началник на Неонатологията.

Бебето беше открито в понеделник пред дома на Иван Илиев в града.

„Излязох и го видях. Извиках полицията. Беше в черно чувалче, с някаква завивка. Риташе. Завих го, да му е по-топло. Дойдоха, взеха го и го закараха в болница”, разказа мъжът. 

Момченцето е било транспортирано с линейка до болницата в Бургас, където неонатолозите са се погрижили за него.

„Детето е докарано с по-ниска телесна температура. Веднага са взети мерки. След това адаптацията протече нормално. Бебето е с тегло 2 800 гр. с нормални показатели. Ще престои при нас до момента на появата на родител или до момента, в който социалните служби започнат процедурата по настаняването му в приемно семейство. Това продължава около 20 дни до месец”, увери д-р Томова.

За случая е информирана и Агенцията за закрила на детето.