0

П ети опит за избор на председател ще направи Столичният общински съвет в понеделник.   

Градският парламент прекрати предишното си заседание на 7 декември и отложи за 18 декември избора на председател. Това се наложи, тъй като отново не бе постигнато съгласие. 

Кандидатите на партиите през по-миналата седмица бяха от "БСП за България" - Диана Тонова, "Възраждане" - Красимир Гълъбов, "Има такъв народ" - Пламен Данаилов. От "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") оттеглиха кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигнаха кандидат.

Изборът на председател на СОС не търпи отлагане, написа в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев през уикенда. Той подчерта, че всички общински съветници са длъжни да защитят един единствен интерес - този на софиянци.

Нека в СОС се разбират както могат. На нас втора сглобка ще ни дойде в повече. Това каза в събота в Казанлък пък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше гост на Националната зимна академия „Лидерството и мирът – отговорности и предизвикателства пред жените на ръководни позиции“. "Ние не участваме в преговорите за председател на СОС", отбеляза Борисов, цитиран от БТА.