0

С тихията пламна през уикенда. Огънят тръгна от цех близо за града и постепенно обхвана площ от хиляда декара между врачанските села Чирен и Мраморен. 

Двама души са били установени като съпричастни, обявиха за NOVA от МВР и прокуратурата. Мъж на 48 години и друг на 61. Единият е разпитан и освободен, а по-възрастният е задържан. 

По първоначална информация са предизвикали пожара при извършване на ремонтни дейности.

Пожарът край Мраморен, който лумна в събота унищожи 3 тона мед и 300 кошера. Това съобщиха вчера от полицията във Враца. Освен това стихията е погълнала и 200 пчелни отводки, както и 6 платформи за превоз на кошери и камион.

Огънят тръгна от птицекомбинат в района, след което стихията обхвана около 200 дка площ. Няколко екипи огнеборци, както и много доброволци, се втурнаха да пресекат огъня, който застрашаваше посевите от царевица и слънчоглед. При пожара пострадаха и трима работници, но животът им е вън от опасност. Причините за пожара още са в процес на изясняване. Възможните причини са две - късо съединение и неправилно боравене с огън, съобщиха запознати. По случая е образувано и досъдебно производство.