0

Д ве рокли на родната топдизайнерка София Борисова бяха на коронацията на крал Чарлз III. В тях бе облечена дъщерята на служебния министър Гълъб Донев - Габриела, която блесна в облеклата, изработени специално за нея в рамките на две седмици от Борисова и екипа й.

Стил

Младата дама Габриела, която придружи татко си на церемонията, впечатли с изискани тоалети и забележителен стил. В специално създадените за повода два тоалета трикратната носителка на „Златна игла“ - София Борисова, е вплела своя неподражаем автентичен почерк в строгия, консервативен английски стил, съобразен с кралския дворцов протокол. За изработката на тоалетите тя е използвала висок клас копринено микадо и фино копринено кадифе.

Цветове

Екип на „Телеграф“ се свърза с обичаната, талантлива и доказала се във времето дизайнерка, която сподели още любопитни подробности за избора на материи и цветове за роклите. "Задължителен цвят не беше упоменат и аз реших да заложа за коронацията на цвят зелен изумруд, тъй като е изключително модерен, а и отива много на Габриела. Комбинирах го с дълги ръкавици и клъч от същата материя и кралска яка около раменете. Втория тоалет за след коронацията изработих от теменужен велвет в прав силует, ефектна шапка и клъч", разказва развълнувана София Борисова. Това не е първият път, когато тоалетите на дизайнерката блестят на важни церемонии. Нейни модели са били на червения килим в Кан, както и на оскарите.