0

К атастрофа в град Каблешково със зрелищни кадри от инцидента на очевидци. На тях се вижда как автомобил, движещ се с висока скорост, се качва на тротоар, като помита циментови колчета и дърво. Шофьорът не успява да вземе завоя поради несъобразена скорост. Видеоклипът е от охранителна камера в района.

Хората разказват, че на място минути по-рано е имало майки с деца и че шофьорът е избягал след инцидента. Жителите на града искат мерки и обезопасяване на участъка, обмислят и протестни действия.

По преценка на Петър Жечев, който е заснел клипа, шофьорът е карал с поне 100 км/ч. „Доколкото нам не е от тук, от съседно село е. Знае се кой е”, каза в ефира на „Здравей, България” той.

Кола нацепи къща

Втори случай на джигитско поведение на пътя. Лек автомобил връхлетя къща в пловдивското село Шишманци. Колата се заби в оградата на имота и я разруши. Шофьорът е избягал за секунди от местопроизшествието.

„Чу се сякаш стана взрив. Бяхме под асмата в този момент. Когато излязохме, колата я нямаше. Шофьорът изобщо не спря”, разказа в ефира на „Здравей, България” Петър Жечев, собственик на имота.

Местните настояват за мерки за ограничение на скоростта на колите.

„Мъжът се издирва. Знае се само първата цифра от номера на колата. Има 3 легнали полицаи в района, но те не спират пияните и дрогирани шофьори”, поясни кметът на населеното място Александър Атанасов.