0

Д ете на видима възраст около 9 години беше заснето да реди плочки на тротоар в софийския квартал "Княжево" в понеделник в два следобед, когато температурата на сянка беше 35 градуса. Случаят предизвика възмущение в социалните мрежи. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по случая.

Детето е заснето от Теодор Михайлов на булевард "Цар Борис III", където в момента се извършва цялостна реконструкция. На клипа се вижда как малкият майстор носи плочки, реди ги и ги зачуква с чук и по всичко изглежда, че детето има опит. По-възрастните работници обясняват, че го учат на занаят.

След разпространяването на клипа с момчето, днес всички работещи на терен бяха пълнолетни, съобщава БНТ.

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира, че непълнолетно лице полага труд в строително-ремонтни дейности. От агенцията вече са изискали информация и предприемане на мерки от Дирекция "Инспекция по труда", кмета на район "Красно село", както и от Столичната община.

Сезирана е и Дирекция "Социално подпомагане". От държавната агенция са поискали и съдействие от полицията, за да установят самоличността на детето. От фирмата изпълнител пък обясниха, че в момента извършват вътрешна проверка.