0

О ткриваме Новата 2023-та година с брой 40 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” утре, 5 януари.

В него ще откриете: Лудия Макс – Мел Гибсън, на 67. Все така чаровен и неотразим. 10 факта за него, с които отбелязваме рождения му ден. Ще научите за комплекса му за малоценност. И за това как е избран за ролята на Лудия Макс. Какво признава за алкохолната си зависимост и как успява да се справи с нея. По какви жени си пада и колко са децата му. Дали освен своята плодовитост не е наследил и характера от баща си? Който, между другото доживя 101.

В рубриката „Любими сериали” – защо всички луднаха по „Уензди”. Какво трябва да знаете за нея и защо не трябва да се сърдите на дъщерята или внучката, ако я копира. Как и защо филмът за щерката на семейство Адамс чупи рекорди.

И още: Акценти от седмицата с красивата двойка Дениз Байсал и Баръш Ардуч. Защо Танер Йолмез и Едже Чешмиолу криха толкова дълго лицето на дъщеря си Зейнеп.

Надничаме заедно в кухнята на сериала „Ханибал”, за да видим как Мадс Микелсен готви невъзмутимо за ФБР. А това пък е прелюдия към следващата ни зловеща тема – за диктаторите канибали на ХХ век. И за канибали като Андрей Чикатило и японския психопат Исеи Сагава. Още части от страховития пъзел, нареден от колежката ни Жени Викторова - как Джоузеф Дезире Мобуту хапвал пача от женски гърди и задни части, а Жан Бодел Бокаса обичал човешкото меню подлютено.

Някои хора колекционират запалки, други - миниатюрни бутилчици с алкохол, трети - пощенски марки. А има и такива, които колекционират... човешки останки. За това странно хоби разказва Кристи Петрова.

Страница „In Memoriam”, в която журналистката Екатерина Томова разказва за най-стария действащ илюстратор в света Любен Зидаров, който се пренесе в небесното царство 13 дни след като стана на 99 г.

Още един спомен – за великия щангист Наим Сюлейманоглу, по прякор Джобния Херкулес. За него в рубриката „Ретро спорт” на „Златно време” разказва колегата ни Румен Жерев.

Рубриката „Здраве” е посветена на магнезия – минерал на живота. Помага за ума и концентрацията, а недостигът му докарва крампи и депресия – още за него от статията на Ивона Владимирова.

И още: - Как и защо лютите чушлета удължават живота - Практични съвети - Взираме се в деколтето на новогодишния тоалет на Дженифър Лопес, а то е до пъпа.

Не пропускайте „Златно време” към броя на „Телеграф” на 5 янаури. И това е само началото. Предстои ни цяла година, в която ще се забавляваме и ще размишляваме заедно. Всеки четвъртък златното приложение на „Телеграф” е при вас и специално за вас.