1

„Има такъв народ“ за четвърти път в рамките на година и половина събарят държавата. Заради тях за четвърти път ще отидем на избори. Това коментира пред БНТ председателят на парламентарната група  на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Когато ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“ разбраха, че Бойко Рашков наистина може да бъде избран за председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, когато разбраха, че срокът за избор на председател може да стане пет дни и другата седмица да имаме работеща комисия, когато видяха Закона за КПКОНПИ, приет на първо четене, полудяха, заяви социалистът.

По думите му "препъни камъка" за съставяне на правителство са били тези пет дни срок за избор на председател на Комисията.

Бойко Рашков показа, че не го е страх, че има волята да се бори с корупцията. Винаги на тези постове са слагали зависими хора, Бойко Рашков не е такъв човек. Затова ги е страх, добави шефът на ПГ на БСП.

Според Свиленски разделението в обществото вече не е ляво-дясно, а темата, която разделя обществото, е борбата с корупцията.