0

Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира кога ще обявят кандидата си за кмет на София. "Ще обявим кандидата ни за кмет, след като свърши Ретроградният Меркурий", така Борисов се обърна към журналисти, преди да влезе в пленарна зала. Това беше единственото, което коментира той.

Ретроградният Меркурий приключва днес, 15 септември, но по неофициална информация ГЕРБ ще обяви кандидата си на 17 септември - Денят на София.

Очакванията са от партията на Борисов да заложат на почти всички свои областни кметове в момента, но въпросът кои ще са кандидатите за София, Пловдив и Варна остава отворен.

От "Възраждане" са готови за местния вот и от две седмици кандидатите им за кметове са известни, включително и районните. "Крайно време е да имаме работохолици за кметове, а това, че трябва да са честни и почтени няма какво да го коментираме“, каза Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане".

До сега номинациите за кмет на София са от ПП-ДБ залагат на Васил Терзиев. БСП издигат за свой кандидат Ваня Григорова.

ПП-ДБ ще обяви съвсем скоро своите кандидати за кметове в страната, каза депутатът Ивайло Мирчев. "Не е имало разпределение и целта е била да се вижда кои са най-добрите кандидати за съответните позиции. Всички градове са важни в момента в България, защото имаме битка за страната ни", заяви той.

От ИТН пък казаха, че оставили структурите си по места да предлагат кандидатите за кметове, защото познават отделните населени места. Същият принцип бил приложен и за София.