0

Г ЕРБ ще подкрепят решението министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите, обяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ще приветстваме това решение, за да се проведат честни и демократични избори. Гвоздейков беше знаме на ПП, беше символ, безспорно честен човек, така всички ще са спокойни", категоричен бе той.

СЛЕД РОКАДАТА В 12 без 5: Служебният кабинет „Главчев” положи клетва! (ВИДЕО+СНИМКИ)

След като Георги Гвоздейков реши да остане в служебния кабинет от "Продължаваме промяната" обявиха, че го изключват от партията.

В четвъртък МС възложи на министъра на транспорта и съобщенията координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, включително дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване. 

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира с кого биха разговаряли за евентуално съвместно управление след изборите, тъй като по думите "има още 2-3 месеца".