0

Е ксперти трябва да очертаят точките на политическото съгласие в парламента, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на призивите на съпредседателите на "Продължаваме промяната" лично и публично да участва в разговори по общи политики. По-рано Андрей Гюров от Продължаваме промяната заяви, че ще водят разговор с Борисов само ако са готови ГЕРБ да скъсат пъпната връв с Иван Гешев, "този отговор от хората на Бойко Борисов очакват от ПП. От "Продължаваме промяната" искат разговор с Борисов не за да го унижават, а да обсъдят политики".

Ако ГЕРБ скъсат пъпната връв с Гешев, това според Гюров ще е път към бъдеща реабилитация за партията на Борисов. Към момента няма вариант за сътрудничество с ГЕРБ, по думите му.

"Експертите да подготвят разговора, в който аз, те - или който искат - ще седнем да утвърдим това, което са говорили. И поемам политическата отговорност, че ГЕРБ, парламентарната група, ще изпълни това, което сме подписали. Това е работещото. Другото е - правим шоу, да се скараме. Това ли искате", каза Борисов на заседание на парламентарната група ГЕРБ-СДС, излъчено във фейбук.

Той заяви още, че има решение парламентарната група да подкрепи закона за нова антикорупционна комисия с разследващи функции:

"За да не могат да говорят, че едва ли не ние не искаме да се разследва главният прокурор. Той не е Господ. Ако сгреши, трябва да има кой да го разследва. И сутринта чух някой да казва, че - ГЕРБ да се откаже от пъпната връв с Гешев. Що за глупост? ГЕРБ има пъпна връв с Европа и Америка. Тука може да търсиш само пъпна връв".