0

"От две години прокуратурата говорим, че това е един социален проблем. Бих го нарекъл социална епидемия и резултатът е никакъв. Няколко парламента, министри и кой ли още не, се занимаваше с хладилника в държавното жилище, който е държавна собственост, с дипломата ми преди 30 години, но никой не се занимава с реалните проблеми на българските граждани". Така главният прокурор Иван Гешев коментира зачестилите случаи на смърт на пътя. 

"Къде виждате държава? Може би виждате държава в това, което се е случило снощи отново дрогиран шофьор с висока скорост уби 22-годишно дете около Шумен, второ е с телесна повреда. Може би виждаме държава в сгазените полицаи в Бургас, или може би колегата, който беше убит отново от пиян шофьор, или може би за случая на околовръстното", пита Гешев.

"Прокуратурата като една от малкото стабилни институции в държавата, винаги е била за това, че трябва да работи с всички държавни институции, в интерес на българските граждани и единственият враг е престъпността", заяви Гешев. "Ние не робуваме на лично его, няма лични, партийни и корпоративни цели, единствените ни цели са да работим за българските граждани. Аз нямам проблем да работя с който и да е правосъден министър. Тези неща, които ви казах, за съжаление, не могат да бъдат вменени вина на едно служебно правителство, или на един служебен министър, който е за два месеца, или малко повече. Това са тревожни тенденции, които са резултат на всичко това, което се случва около нас", заяви главният прокурор.