0

С вещеници от Сливенска епархия изпратиха прошение до Варненския и Великопреславски митрополит Йоан - наместник на овдовялата Сливенска епархия.

В прошението си те настояват владиката да извърши справка на всички съдебни дела, които са водени от Епархийския съвет през годините за имотите на епархията, за да се опровергаят неверните според тях твърдения на ставрофорен иконом Евгений Янакиев от храм "Свети Георги" в Сливен, които той не спира да изнася в медиите. 

Подписи

Писмото прошение е подписано от 31 епархийски избиратели и клирици от Сливенската епархия.

ПРЕД БОЖИИТЕ ОЧИ: Непълнолетен задигна 60 кинта от манастир

Авторите му твърдят, че са водени единствено от желанието да затихнат медийните нападки и изнасянето на клеветнически информации и изявления за злоупотреба с църковни имоти и финанси от страна на клирици от епархията.

Справки

Тяхната молба е Негово Високопреосвещенство да изиска справки от Поморийския районен съд и от Бургаския окръжен съд за водените от Сливенския духовен съвет, респективно Сливенска митрополия дела за имоти на манастира „Свети Георги“ в град Поморие за целия период от 2004 г. насам, а също и документите от архива на Сливенска митрополия и от регистъра на имотите в епархията.

ПЪТ КЪМ БОГА: Чарлз търси спасение от коварната болест в манастир! (СНИМКА+ВИДЕО)

Според подателите на прошението две от тях - дело 42/2006 г. на Районен съд –  Тополовград, и 103/2007 г. на Районен съд – Елхово, въобще не съществуват.

Първото е за 21 000 дка гори и 20 000 дка пасища в землището на село Орешник, община Тополовоград. Второто - за 25 000 дка гори и 9000 дка пасища около село Малък манастир, община Елхово.