0

Ж ители на казанлъшкото село Бузовград, където привечер на 11 ноември пиян и дрогиран водач на лек автомобил Опел прегази 14-годишно момче и избяга от местопроизшествието излязоха на протест в неделя. Те настояват за предприемане на спешни мерки по обезопасяване на улиците.

По думите на кметицата Мая Берова това можело да стане с направата поне на 11 неравности от типа: легнал полицай, като за целта щели да се използват останките от фрезования асфалт на една от предвидените за ремонт улици в селото.

Планирано било тази дейност да се извърши през пролетта на следващата година, но трагедията с малкия Иван Седмаков, който бере душа в старозагорската УМБАЛ с множество вътрешни наранявания и черепно-мозъчна травма налагало по-скорошно полагане на ограничителните съоръжения.

Инцидентът с невръстния велосипедист е станал при входа на Бузовград откъм село Розово, детето и още двама негови връстници са били на банкета, когато върху им връхлита с огромна скорост лекият автомобил на пияният и дрогиран Димитър Косев, който в последствие се прибира спокойно в дома си, за да спи.