0

Р адомир ще премине към воден режим. Решението бе взето от Общинския съвет в града заради заради зачестилите в последните дни аварии по стария водопровод, които са над десет. Мярката ще продължи до пускането в експлоатация на довеждащия водопровод от станция „Опалово“. 

Аварийно водоподаване ще се осигури и от каптаж „Врелото“ след разрешение от Министерство на околната среда и водите, заяви управителят на ВиК Перник инж. Борислав Иванов. Режимното водоподаване ще се осъществява в часовия диапазон от 17:00 до 22:00 ч. При достатъчно количество вода в резервоарите, пускането ще става по-рано от предвидено зададения час, допълни Иванов.

От ВиК Перник уточниха, че 80% от трасето на новия водопровод е завършено, като в началото на следващата седмица предстои да се направи превключване и да започнат изпитания по него. Веднага щом това се случи, тази част от него ще може да влезе в експлоатация, посочиха от институцията.

Заради безводието кметът на Радомир разпореди да бъдат раздадени бутилки с минерална вода на жителите на квартал "Пчелински", които са сред най-засегнатите от ситуацията.