0

О вощари от Кюстендил обявиха кампания "Набери си сам“. Тя дава възможност на всички желаещи сами да си наберат череши от овощните градини, а след това да платят за тях по-ниски цени от пазарните, съобщи "Фокус“.

Вече е обявена оферта за овощна градина в близкото до града село Коняво, където се отглеждат качествени био череши. Собствениците гарантират, че червените плодове са отгледани без пестициди и химикали, с високо качество и свежест.
Самата кампания ще стартира от началото на юни. Цената на един килограм собственоръчно набрани череши е 2 лева. Според организаторите това може да се превърне в едно приятно преживяване на цялото семейство. За всеки берач се подсигурява и минерална вода.

Друга овощна градина, отново от района на Кюстендил, предлага подобно преживяване, а обявената цена е 1 лев за килограм.

Организаторите на кампанията напомнят, че желаещите сами да си наберат вкусни и здравословни череши направо от дървото, да са подходящо облечени за работа на открито. Да носят шапки, удобни обувки и амбалаж – кофи и касетки.