0

Н аш митрополит благослови онлайн беседи за вярата.

Епископ Антоний, който отговаря за Западна и Средна Европа, е организирал провеждането на първия онлайн курс на 13 октомври.

Идеята за срещите по интернет със сънародниците ни в чужбина се родила още в ковид пандемията.

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний

 Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний
bg-patriarshia.bg

Участници

Курсът ще мине под наслов „Въведение в християнството“.

Целта му е да запознае участниците с основите на православната вяра. Тази форма на обучение се запази за сънародниците ни в чужбина и след пандемията. Беседите ще се провеждат в неделя, два пъти месечно, онлайн в платформата Zoom.

Pixabay

Първата за този месец ще се проведе на 13 октомври. Лекциите са с продължителност от един час, предвидено е и време за въпроси, а водещ ще бъде д-р Златина Каравълчева.

Pixabay

Христос

През тази година темата ще бъде „Личността на Исус Христос“.

Организаторите на курса са разделили беседите на две тематични части. Първата е посветена на историята на земното пребиваване на Спасителя, като се акцентира на два основни въпроса: „Как е описан Исус Христос в текстовете на четирите евангелия?“ и „Какво добавя Църквата през вековете към свидетелството на апостолите и първите Христови ученици?“.

Pixabay

Втората част търси отговори на актуалните проблеми на вярата: „Можем ли да бъдем християни, без да познаваме Исус Христос?“ и „Как го познават християните в личния си живот – в миналото и днес?“.