0

С грешена табела, намираща се на републикански път III-502 (Полски Тръмбеш - село Патреш, Великотърновско), обърква водачи, като ги изпраща шофьорите към къщите на хората и към техните ниви.

Тя се намира малко след центъра на село Патреш и е била поставена на 13 септември от „компетентните институции“, разказва гражданското сдружение "Ти решаваш"., пише Glasnews.

"В този участък разклонение на пътя няма!", казват още сдружението. "Следвайки указаните посоки, вече дни наред автомобили и камиони се озовават я пред нечий дом или насред полето. А местните хора са принудени да помагат на водачите да се върнат отново на главния път. Цяло чудо е, че до момента, въпреки хаоса, не се е стигнало до тежък пътен инцидент.", продължават те.

Кметът на Патреш Марио Душков информира, че още на 14 септември е сигнализирал за неудачната табела на 112, тъй като телефоните на АПИ не отговаряли. От спешния номер обяснили на кмета, че той трябва „да стои там“, при нужда да го потърсят.

След това е имало и разговор с АПИ, които първоначално съобщили, че не е сигурно дали табелата изобщо е тяхна, после съобщили, че веднага ще проверят. След това кметът на селото, Марио Душев, получава обаждане от Областно пътно управление и обяснението, че табелата си е точно за там.

И така некоректният знак стои до днес.

"Табелата стои, колите си минават, камиони и автомобили се лутат по ниви и поляни. А докато се молят да не стане инцидент, местните хора се чудят кого да търсят за помощ.", пише гражданското сдружение.

С цел да спрат това, жители на селото зачеркнали с хартиено тиксо грешните посоки, както си личи от снимката. "Табелата трябва незабавно да бъде премахната и да отиде на мястото, за което вероятно е предназначена.", апелират от сдружението.

Гражданско сдружение